Събития


Предстои четвъртата Национална среща на НОА
25/11/2016 - 25/11/2016
Четвърта среща на Националната овцевъдна асоциация ще се състои на 25 ноември в Смолян. Събитието ще се проведе в ресторант Българче от 12:00 часа.

Срещата ще бъде открита в типично българския ресторант в атрактивна атмосфера, представяща родните традиции и уют. Една от целите на форума е да събере членовете на НОА от региона, както и обикновени овцевъди и всички, които проявяват интерес по въпросите и проблемите в сектора.

„На срещата ще присъстват специални гости от Министерство на земеделието и храните (МЗХ), които ще бъдат и наши лектори. Това, което ще се опитаме да направим са сдружения, а с тях и географски продукт с общо наименование“, каза председателят на НОА Бисер Чилингиров.

Това е четвъртото по ред събитие, организирано от НОА. Първата подобна среща се състоя в Чирпан, след това в Хасково, а третата национална среща на овцевъдите се проведе в Банско.

„С провеждането на тези събирания, ние се надяваме да укрепим съществуващите връзки в бранша, да обсъдим заедно проблемите и предизвикателствата, пред които сме изправени и съвместно да търсим решения за тяхното преодоляване и подобряване на общата ситуация в сектора“, допълва ЧилингировТърсене