Събития


До 1 август браншовете могат да искат промяна в обвързаната подкрепа
01/08/2016 - 01/08/2016
Обвързаната подкрепа вече нажежава страстите. Срокът за промяна за отделните сектори според Общата селскостопанска политика, е до края на юли.

Министерството на земеделието и храните съобщи преди време, че след приключване на кампанията по директните плащания в края на юни, ще изготви анализ за ефекта от прилагането й за периода 2015-2016 година. За да се направи обективен анализ трябва да се изчака да приключи тазгодишната кампания, коментира тогава министър Танева.

Тя се обърна към животновъдите с предложението, че ако браншът настоява, ще може да се променят изискванията за обвързаната подкрепа за тях, но допълни, че и ако други заинтересувани страни го поискат, може да стане.

Промени ще има, но това ще е предмет на обсъждане и по повод на постъпили искания на редица браншови организации, това заяви и в отговор на питане на проф. Светла Бъчварова земеделският министър Десислава Танева наскоро в парламента.

Според европейския регламент до 1 август страната ни трябва да представи анализ в Брюксел за ефекта върху сектора от прилагане на директните плащания както и на ПРСР като цяло за периода между 2007 и 2013 година.Търсене