Събития


Щесе проведе трета национална конференция „Традиционните български храни, сортове и породи - потенциал за местно развитие в България“
23/04/2016 - 24/04/2016
Имамат удоволствието да Ви поканят на първата по рода си национална конференция „Традиционните български храни, сортове и породи - потенциал за местно развитие в България“, която ще се проведе на 23 април 2016 г. в хотел Севлиево – Плаза.
Събитието се организира от евродепутата инж.Владимир Уручев, с подкрепата на Министерство на земеделието и храните и Община Севлиево.
Лектори на конференцията са експерти от Министерство на земеделието и храните, Министерство на околната среда и водите, представители на Генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" към Европейската комисия, учени, представители на неправителствения сектор, земеделски производители.
Целта на конференцията е да покаже как традиционните сортове и храни и свързаното с тях културно наследство могат да се превърнат в двигател на развитието на местните общности в селските райони.

Конференцията е част от третия национален фестивал „Семе българско“, който ще се проведе на 23 и 24 април 2016 г. в парк „Казармите“, гр. Севлиево. По време на фестивала ще бъдат представени организации, фирми и асоциации от областта на селското стопанство, екологията и био производството. Участие ще вземат селскостопански институти, разсадници, билкарии, цветари, местни производители, земеделски кооперации, билкопроизводители, винопроизводители, хлебопроизводители, животновъди и много други.
Целта е да се популяризира идеята за продължаването на българския род, отглеждането на здраво поколение, израснало в духа на българските традиции за здравословно хранене и начин на живот, морал и култура на поведение.
Търсене