Събития


Благотворителен Коледен ВЕГ Фест
19/12/2015 - 20/12/2015
Благотворителен Коледен ВЕГ Фест, ще се проведе на 19 и 20 декември, от 10.00 до 19.30 часа в Хотел Хемус, мецанин, зали Преслав и Конферанс 1. Фестивала предлага презентации и лекции, Коледен базар и Томбола с много награди.
По време на фестивала ще присъстват Д-р Мария Папазова, Д-р Атанас Скатов, д-р Маргарита Чанкова от "Четири лапи", холандският фотограф Марсел Фенс, който ще предстви книгата си - "Красивите бездомни кучета на София" и неговата работа с животните в България, както и много други лектори, които ще ни запознаят с много разнообразни и интересни теми. Наши гости ще бъдат и Фондация "Четири лапи", Фондация "Дивите Животни" и "Приятели на четири крака".
Базара ще предложи голямо разнообразие от много вкусна веган храна и напитки, козметика и други здравословни продукти.
Таксата от входа (10лв.) ще бъде поделена в полза на 2 веган каузи:
В подкрепа на първата в България ферма-убежище за селскостопански животни, пострадали от човешко насилие, както и такива с вродени аномалии - ПРИЯТЕЛИ НА ЧЕТИРИ КРАКА, които се нуждаят от спешна нужда от спонсори и средства за животните.
В подкрепа на един изключително амбициозен, важен, български, веган проект, от изключително световно значение:
„Скоростно изкачване на 14-те най-високи върха на планетата над 8000 метра височина без консумация на храна от животински произход“.
ПРОРАМА
Събота - 19 декември

10.15 Официално откриване
10.30 Тема: Защо ВЕГАН и ВЕГАН на практика
Кратко въведение и отворена дискусия за всички, които имат въпроси и тези, които искат да споделят опит.
- Кои и какви са веганите.
- Защо са избрали този начин на живот.
- Защо не използват в ежедневието си животински продукти и продукти с/от животински съставки – нито в храната, нито в козметиката, в медицината, изкуството, в облеклото и в други предмети от бита.
Лектор: Йоанна Карацанева
Йоанна Карацанева е професионален веган промоутър и организатор София ВЕГ Фест, събития в подкрепа на веган лайфстайла и в защита на животните.

12.00 Тема: Ефективно веганство
Всички говорят за здравословно хранене, но така и не намираме точни понятия и определения какво всъщност представлява то.
На лекцията ще научим:
- Какво представлява здравословното хранене
- Какво е естествено хранене за човека
- Какво представлява ефективното веганство
- Как да пречистим организма, така че да възстановим естествените способности за получаване на елементи (Жезяло, B12 и прочее) при вегенството
Лектор: Дидо Добрев
Дидо Добрев се занимТърсене