Събития


Кулинарният фестивал на местните традиционни гозби, деликатеси и занаяти, сътворени в столицата на тиквата
14/10/2015 - 18/10/2015
Кулинарният фестивал на местните традиционни гозби, деликатеси и занаяти, сътворени в столицата на тиквата - Севлиево, следва своята линия, като запазва тематични конкурси и изяви, и допълва нови иновативни идеи с популяризиране на града като туристическа дестинация. В продължение на няколко дни ще разгърнем традицията на Севлиево да кани гости и приятели на празник, изпъстрен с много забавление, игри, изненади, викторини и състезания, песни, танци, изложби и конкурси.

Влакът на Тиквенбург ще тръгне от гара Севлиево, но тази година няма да е влак, а ще е каляска - тиква... Във вагон - ресторанта ще се вози самият Димитър Рачков, който ще забавлява севлиевци на 17-и октомври. В центъра по уличното осветление до тогова ще поникнат тикви, за да се случи приказката "Три дни яли, пили и се веселили севлиевци".

Община Севлиево ще почерпи гостите на празника с тиквена ракия и печена тиква.

Изложба кулинарна ще има и сега. Най-големият тиквеник ще е още по-голям тази година и всички присъстващи ще вкусят от сладкиша напълно безплатно. Шеф готвач Виктор Ангелов специално ще готви на живо всякакви деликатеси от тиква на 17-и.

В неделния ден на 18-и на площад „Свобода“ ще има игри и забави за цялото семейство.

И това не е всичко... Ще може да участвате в тиквените демонстрации, да се снимате с тиквената каляска и много други изненади.

Програмата в акценти по дни

15.10. 2015 год.

В Дома на културата „Мара Белчева” ще се проведен театрален спектакъл „Приказка за тиквата”, подготвен от възпитаници на детските градини в град Севлиево.

След като приключи спектакълът, водещият и двамата аниматори с костюми на тиквички, ще поканят всички гости във фоайето на Дома на културата, където официално ще бъдат открити изложбите „Тиквени фантазии” и "Тиква „Най-най...”.

На 15.10.2015 г. Официално ще бъде открит Есенния Севлиевски панаир, като на панаирната естрада ще се изявява гост - Ансамбъл „Развитие“ при НЧ „Развитие“ , Севлиево и изпълнителя Илия Луков.

16.10. 2015 год.

18.00 ч. – Конкурс „Мис Тиквичка и Мистър Тиквичко“ - в него участие ще вземат децата на различна възраст, в два кръга.

1. Кръг на Таланта - песен или танц, самостоятелно представяне;

2. Кръг модно дефиле, където в подходящо облечени костюми, предварително подготвени, ще дефилират на сцената на Панаира. За най-атрактивните и талантливи деца ще има осигурени награди;

19.00 ч. – Концерт на звездата на Пайнер Галена на панаирната естрада.17.1Търсене