Събития


Фестивал на солта ще се проведе за трета поредна година
28/08/2015 - 28/08/2015
За трета поредна година в Бургас ще се проведе „Фестивалът на солта“, съобщават от Българското дружество за защита на птиците. Мястото е в южната част на Атанасовско езеро, а организаторите предвиждат къпане в луга и мазане с кал, участие в различни артистични предизвикателства, танцови импровизации, музика и много настроение.
Тази година солничарското влакче ще улеснява достъпа до различните части на Фестивала – производственото хале на юг, детските и арт-ателиета в средата, басейните с луга и кал на север.
Темата на Фестивала през тази година да бъде „Симбиоза“, повлияна от въздействието на пътуващата изложба за Атанасовско езеро „симБиотично“ и от невидимата за окото мрежа от сложни взаимоотношения, връзки и процеси в Атанасовско езеро.
Програмата на фестивала включва танцова импровизация в калта на Ана Саласар, изложбата Анималия, детски ателиета за калейдоскопи, шарена сол, игри, конструктор и пъзел, боди арт с кал, базар на солта, солничар за един ден, арт работилница за рамки и много други.
Желаещите да се включат са поканени на 28-и август 2015 (петък) от 16.00 до 22.30 часа на брега на лагуната – Южно Атанасовско езеро в района на администрацията на Черноморски солници, басейните с луга и кал и производственото хале.
Фестивалът на солта се организира от Българска фондация Биоразнообразие в рамките на проект „Солта на живота“, финансиран от Програма LIFE+ на ЕС и осъществяван в партньорство с БДЗП и „Черноморски солници“ АД.Търсене