Събития


Министърът на земеделието и еврокомисар Фил Хоугън ще открият предприятие за преработка на месо
09/07/2015 - 09/07/2015
Утре, 10 юли, европейският комисар по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоугън ще бъде на официално посещение в България по покана на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, припомнят от министерството на земеделието и храните. В 12,00 часа двамата ще открият предприятието за преработка на месо „Новира“ ЕООД в столичния квартал „Орландовци“. Предприятието е изградено с европейски средства по Програмата за развие на селските райони 2007-2013 г. в размер на 2,3 млн. лева.
От 15,00 часа Хоугън ще участва в дебат на тема „Ключовата роля на земеделието и селските райони за създаване на работни места и насърчаване на растежа“ в сградата на Представителство на Европейската комисия в София. На събитието ще присъстват и заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, както и представители на земеделския сектор.
В рамките на посещението си еврокомисар Хоган ще проведе среща с министър-председателя Бойко Борисов, президента на Република България Росен Плевнелиев и Комисията по земеделие и храни в Народното събрание.Търсене