Събития


Ще се проведе българо-македонски бизнес форум
12/03/2015 - 12/03/2015
На 12-и март Българската търговско-промишлена палата съвместно със Стопанската камара на Македония, Македоно-българската стопанска камара и посолството на България в Македония организират българо-македонски бизнес форум, който ще се проведе от 10 часа в сградата на палатата на улица „Искър” 9 в София, съобщиха от бизнес организацията. Форумът е част от честванията на БТПП по повод 120-годишнината от създаването на палатата.
Целта на македонската мисия е да се активизират двустранните търговско-икономически отношения, като бъдат обсъдени възможностите за подобряване на инфраструктурата и засилване на партньорството в секторите от взаимен интерес като строителство, селско стопанство, металургия и машиностроене, енергетика, химическа индустрия и фармация, хранително-вкусова промишленост и туризъм.
Македония е традиционен партньор на България като заема съответно 18-то място в българския износ и 19-то в българския внос. В страната работят металургични комбинати и мятало преработващи предприятия, има химически завод и оловно-цинков комбинат. Развита е леката, особено текстилната, хранително-вкусовата, дървообработващата, целулозно-хартиената промишленост и строителството.
При интерес за участие във форума, моля, в срок до 10 март (вторник) 2015 г., изпратете попълнена регистрационна форма на и-мейл: m.markova@bcci.bg или факс 987 32 09. Работни езици: български и македонски. За повече информация : Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации БТПП тел. 02/8117 494, 8117 489.Търсене