Мирослав Найденов: МЗХ е готово за Консултативния съвет за зърното във вторник със своите разчети и анализи.
29/07/2012 16:10 | noa.bg
     Министерството на земеделието и храните е готово за Консултативния съвет за зърното във вторник със своите разчети и анализи. Това заяви земеделският министър Мирослав Найденов.Почти приключи жътвата и затова правим този Консултативен съвет, за да отчетем колко са добивите като количество и като качество", поясни Найденов.
По думите му в началото са очаквали по-ниски добиви, но „сега е горе долу колкото успяхме да приберем миналата година. Качеството на пшеницата е превъзходно!"
В сряда се събират за първи път при премиера на друг консултативен съвет представители на цялата верига на месо- и млекопроизводството, като неговата задача е да се разбере къде се къса веригата, допълни той.
Почти приключи жътвата и затова правим този Консултативен съвет, за да отчетем колко са добивите като количество и като качество", поясни Найденов.
По думите му в началото са очаквали по-ниски добиви, но „сега е горе долу колкото успяхме да приберем миналата година. Качеството на пшеницата е превъзходно.
„Животновъдите получават най-малко субсидии, но те не получават европейски субсидии въобще. Това е резултат от правителството, което е подписало договора за присъединяване. Той е подписан така, че европейските субсидии са единствено за единица площ, тоест няма по схемата за глава добитък. Това може да се поправи в следващия програмен период 2014 - 2020 г.", разясни той
Земеделският министър изтъкна, че за първи път от 2009 г. те получават средства по схемата за глава добитък и то от националния бюджет.
Министърът изрази недоумение как става така, че стотици милиони са наливани в животновъдството, а потребителят плаща повече, а животновъдството продължава да преживява труден период.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*