НОА: Възмутени сме от въпросната жълта медия и изискваме извинение от тяхна страна
26/08/2015 19:46 | noa.bg
     Уважаеми колеги овцевъди, това опровержение се налага да бъде написано, поради опит за уронване престижа на животновъдството и институциите в България.
Няколко дни очаквахме, да бъдем запитани, относно публикуваните неверни твърдения от дадена жълта медия, за източване на милиони средства от животновъдството.
Ако имаше и малки съмнения, ние от НОА лично аз щяхме да сезираме отговорните органи за това, както и сме го правили-сезирахме КЗК за картелни споразумения на млекопреработвателите за ниските изкупни цени на суровите млека, поради факта, да популяризираме и развиваме овцевъдството, да работим за благополучието на овцевъда и икономиката в нашата държава.
Ние от НОА можем да поемаме отговорности и това сме го доказали в годините.Субсидиите за глава животно през 2012г. от 6-18 лв. днес са 100-150 лв. за глава в зависимост от породата, като в тях не включваме субсидии за биологично животновъдство и растениевъдство,а от м.02.2016г. ще можем да кандидатстваме за хуманно овцевъдство.
Не може да бъдат с лека ръка оплювани хора, допринесли за развитие на овцевъдството и служещи ни за пример д-р Димитър Георгиев и доц. Дойчо Димов.В статията няма нищо вярно за тях и споменатите отговорни хора, като зам. министър д-р Цветан Димитров и Изпълнителен директор на ИАСРЖ проф. Васил Николов. ИАСРЖ е контролен орган, който контролира дейността на развъдните организации, както и проверява внезапно и ненадейно работата на колегите от развъдните асоциации.
Колеги, Вие много добре знаете, че развъдните организации са частни структури,които се управляват от УС и от Вас овцевъдите.
Вие много добре знаете, че зооинженерите и зоотехниците многократно посещават вашите ферми и на база данните се водят 5-7 книги/за хората не се води такава документация/. Всеки зооинженер въвел информацията в книгите и системата, носи отговорност, заедно с председателят на Асоциацията и с публикуването на неверни данни рискува да бъде отнет лиценза на асоциацията.
В ИАСРЖ работят над 150 квалифицирани, отговорни зооинженери, а в развъдните организации над 550. Има над 40 развъдни организации в животновъдството 16 са в овцевъдството и НОА е обединяващ фактор на овцевъдите.
Поради това няма как до нас да не достигне първо подобна информация.
Изключително сме възмутени Животновъдите от манипулативната публикацията на въпросната жълта медия frognews.bg и изискваме извинение от тяхна страна, за опетнената чест на животновъдната гилдия. Ние от НОА не искаме да влизаме в режим на обяснение.
Уважаеми колеги,ние работим за просперитета и благоденствието на овцевъдството и се надяваме, че успехът на този сектор тепърва предстои.

Председател на НОА зооинж.Б.Чилингиров


4 Коментарa

# 4     Dobri | ( 26/08/2015 10:03 )

Браво момче смело напред

# 3     | ( 28/08/2015 10:16 )# 2     ИЛИЯ | ( 28/08/2015 03:33 )

СКЪСВАТ НИ ОТ ПРОВЕРКИ, ДА ДЪРЖИШ ОВЦЕ ДА ДОИШ МЛЯКО ДА ЗАПИШЕШ КОЕ АГНЕ НА КОЯ ОВЦА Е НХОГО РАБОТА И ПЛАЩАШ ДОПЪЛНИТЕЛНО НА ХОРА ОТ СЕЛОТО ДА ДЪРЖАТ ОВЦЕ И ТЪРКАТ МАРКИ

# 1     Кравар | ( 28/08/2015 04:20 )

Много точно и на време опровержение. Браво НОА


Коментирай
Име*
Коментар*