МЗХ:България участва в проект за подпомагане на малки и средни предприятия в секторите животновъдство и градинарство.
28/02/2013 16:45 | noa.bg
     "Транснационална мрежа за подпомагане на малки и средни предприятия в секторите животновъдство и градинарство – АГРОСТАРТ" е проект, който стартира с участието на организации от седем държави. Целта му е да се намерят механизмите за промоция и улесняване на иновативното предприемачество в тези икономически сектори, съобщиха от Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Русе, който е партньор по проекта. Румъния, България, Гърция, Италия, Словения, Република Македония и Албания участват в него.
По време на изпълнение на проекта ще бъде разработен протокол за услуги за Югоизточна Европа, предназначен за бизнес подпомагащи организации с цел подобряване предоставянето на помощ за малки и средни предприятия, иновационни услуги и асистиране на такъв тип компании, за да могат по-добре да използват възможностите на икономическата зона в региона. Протоколът ще дава също насоки за това как най-добре да се улесни и промотира иновативната предприемаческа среда в секторите животновъдство и градинарство. В рамките на проекта ще бъде създадена база данни на организациите, предоставящи услуги, ще бъде изготвено и проведено електронно обучение и ще се проведе виртуален панаир, пише "Дневник".
Проектът изхожда от ситуацията, че икономическата зона на Югоизточна Европа е базирана на малки и средни предприятия, в която секторите животновъдство и градинарство играят жизненоважна роля и имат едни и същи проблеми и предизвикателства. Сред тях са слабо използване на иновации, технологии, механизация, нисък образователен ценз, слабо включване на младите хора в селското стопанство, директно влияние на икономическата криза, проблеми при създаването на конкурентни продукти за националните, регионални и европейски пазари.


0 Коментарa


Коментирай
Име*
Коментар*